• 6 april 2024
  • admincmoweb

De Vredesprijs van 2024 gaat naar iemand die zich door talloze activiteiten heeft ingezet voor vrede en gerechtigheid in de samenleving, zoals de deelname aan de 24-uurs wake voor vluchtelingen, het nationaal gebedsmoment voor Oekraïne en de herdenkingsdienst voor de afschaffing van de slavernij.

Als algemeen secretaris van de Raad van Kerken werd zij ook lid van het Overlegorgaan Joden, Christenen en Moslims (OJCM). In deze vijf jaar is zij betrokken geweest bij een aantal pittige dossiers van het OJCM zoals het POCOB-rapport, Wetgeving rond ritueel slachten en condoleances bij ambassades wanneer er ergens ter wereld een aanslag had plaatsgevonden. Bij het OJCM was zij altijd degene die de koers in de gaten hield. Wat is ons terrein en hoe kunnen wij zo effectief mogelijk gebruik maken hiervan? Een echte strateeg en denker, met het hart op de goede plaats. Op 1 april treedt zij af als algemeen secretaris bij de Raad van Kerken en daarmee ook van haar bestuurlijke functies in het interreligieuze werkveld. Haar warmte en betrokkenheid als persoon zullen wij gaan missen in het netwerk. En voor alles wat ze heeft betekent in de interreligieuze samenwerking en haar inzet voor degenen die in de samenleving niet of weinig gehoord worden, reiken wij deze Vredesprijs aan haar uit. En bij deze vragen wij haar naar voren om de prijs in ontvangst te nemen, Vredesprijswinnaar 2024: Christien Crouwel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *