• 30 november 2021
  • admincmoweb

Assalamoe Aleikoem beste broeders en zusters,

Het aantal besmettingen is helaas nog niet op het gewenste niveau. Daarom worden er vanaf 28 november een aantal maatregelen genomen, niet essentiële zaken sluiten om 17:00 uur en de essentiële winkels om 20.00 uur. Het doel hiervan is het aantal besmettingen terug te dringen. Deze maatregelen gelden tot 19 december. Op 14 december vindt er een nieuwe beoordeling plaats

Deze nieuwe maatregelen hebben invloed op onze dagelijkse gebeden en activiteiten in de moskee. Zoals jullie weten is 1.5 meter afstand als wettelijke verplichting ingevoerd vanaf 24 november. Deze verplichting geldt ook in de moskee tijdens het gebed. Daarnaast adviseren wij onze broeders en zusters om een mondkapje te dragen in de moskee en eigen gebedskleedje meenemen.

Ons dringend advies is om bovengenoemde regels toe te passen. Deze basisregels helpen aantoonbaar om besmetting te voorkomen.

We horen/lezen bovendien dat de vaccinatiegraad lager is onder de bepaalde groepen Nederlanders, waaronder wellicht ook onder de moslims. Gezien het feit dat nog niet iedereen is gevaccineerd blijft het belangrijk om de maatregelen goed uit te voeren. We moeten de kwetsbare mensen binnen onze gemeenschap blijven beschermen. Op 14 december gaat het kabinet alles weer op een rijtje zetten. Tot die tijd vragen wij u allen nogmaals om alert te blijven. Tijdens de vrijdaggebeden en in de weekenden is de toeloop naar de moskeeën groter.

Ons advies als CMO aan de koepel- en moskeebestuurders is om waakzaam te blijven:
– Blijf attent zolang het besmettingsrisico nog hoog is;
– Hou minstens 1.5 meter afstand in de gebedsruimtes;
– Blijf (indien mogelijk) mondkapjes dragen in de gebedsruimtes;
– Gebruik je eigen gebedskleedje in de gebedsruimtes;
– Hou je aan de hygiënevoorschriften in ons Corona-proof Moskee document;

Voor meer vragen kun je altijd de website van RIVM raadplegen.


Wesselaam,
Muhsin Köktas, voorzitter CMO