Rotterdam, 08.07.2021

Weer een Nederlandse moskee doelwit van agressie

Opnieuw is een moskee doelwit geworden van geweld. De ruiten van de Westermoskee zijn ingegooid met bierflesjes. Enkele maanden geleden maakte een man ook drie ramen van dezelfde moskee kapot met een steen. Op beelden van de politie was toen te zien hoe hij een Hitlergroet bracht. Dit is één van de vele meldingen van agressie tegen moskeeën die afgelopen maanden gedaan zijn.

Het is en blijft zorgwekkend dat het aantal gerichte acties tegen moskeeën toeneemt. Met veel bezorgdheid volgt het Contactorgaan Moslims en Overheid het nieuws rondom de geweldsincidenten tegen moskeegebouwen. Deze geweldplegers moeten snel worden berecht en veroordeeld voor de materiële en immateriële schade die ze hebben toegebracht. 

CMO roept iedereen op om alert te blijven op dit soort wreedheden en tegelijkertijd kalmte te bewaren.

We wensen de moskeebesturen en de achterban veel sterkte toe.

 _________________________________________________________________

Niet voor publicatie, voor meer informatie woordvoerder Muhsin Köktas – 0638902532