Essalam-u Alaikum 

Beste broeders en zusters,

De heilige maand Ramadan 2022 is inmiddels begonnen. Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) wenst iedereen een gezegende Ramadan toe.

De heilige maand Ramadan is één van de vijf pilaren van de islam en een geweldige kans voor alle moslims om hun geest, lichaam, hart en ziel te zuiveren. Dat doen zij door te vasten en te bidden tussen zonsopgang en zonsondergang.

Door het versoepelen van de corona maatregelen kunnen wij gelukkig weer de Ramadan vieren en beleven zoals we dat gewend zijn. Wij zullen elkaar weer aan de iftar- en sahur-tafels ontmoeten. Wij kunnen in onze moskeeën ook weer gezamenlijk de Koran reciteren en taraweeh-gebeden verrichten.

Deze heilige maand is ook een maand van vreugde, bezinning en solidariteit. In deze heilige maand zorg je niet alleen nog meer voor je vrienden en familie maar ook voor onze medemens. Ook in deze heilige maand zullen onze moslims weer beproefd worden. Zo zijn er provocateurs die met allerlei acties proberen onze tijd van bezinning te verstoren. Juist in deze maand laten we ons van onze beste kant zien en laten we ons zeker niet uit elkaar drijven of tegen elkaar opzetten. Onverdraagzaamheid
beantwoorden wij met liefdevolle woorden vanuit ons hart opdat ook de harten van hen die gesloten zijn met ons in verbinding komen. En ook extremisten die met allerlei haatdragende boodschappen willen escaleren geven wij geen podium. Neem in dat geval alsjeblieft contact op met de lokale autoriteiten (burgemeester en veiligheidsambtenaren) om afspraken te maken. Voor vragen en informatie kunt u ook het CMO e-mailen op info@cmoweb.nl of mkoktas.cmo@gmail.com.

Moge Allah onze vasten, gebeden en smeekbedes accepteren en ons gezonde Ramadan-dagen laten beleven.
Ramadan Moebarak.

Met vredelievende groet,
Muhsin Köktas, Msc.
Voorzitter CMO

Tags: