• 10 april 2021
  • admincmoweb

Essalam-u Alaikum 

Beste broeders, zusters en allen,

Aankomende week begint de heilige maand Ramadan 2021. De heilige maand Ramadan is één van de vijf pilaren van de islam en een geweldige kans voor alle moslims om hun geest, lichaam, hart en ziel te zuiveren door te vasten en te bidden. Het Contactorgaan Moslims en Overheid wenst iedereen een gezegende Ramadan toe. Een maand van vreugde, bezinning en solidariteit. Het is tevens bedoeld om goed te zorgen voor je medemens, vrienden en familie.

Vanwege het coronavirus kunnen we dit jaar wederom de Ramadan niet vieren en beleven zoals we dat gewend zijn. Door de genomen maatregelen om de verdere verspreiding van dit virus te voorkomen zijn onze moskeeën ook deze Ramadan helaas gesloten voor Ramadan-gerelateerde gebeden en vieringen. We hebben geen andere keus. Onze gezondheid en die van onze dierbaren en medemens staan voorop.

Hoewel we tijdens de heilige maand Ramadan elkaar niet zullen kunnen ontmoeten aan de iftar- en sahur-tafels, weten we dat gelovigen altijd zij aan zij in hun hart en met de Schepper zijn. We kunnen ook geen gezamenlijke taraweeh-gebeden verrichten in de moskeeën. We zullen helaas ook dit jaar geen gezamenlijke iftar-maaltijden houden. Maar we weten toch dat het licht van de Koran, die de aarde eerde, de mensheid zal blijven omvatten en onze lichamen en harten zal genezen in deze gezegende maand.

Laten we bidden dat deze moeilijke tijden snel voorbijgaan. Ook U kunt hieraan bijdragen door de maatregelen van de overheid strikt te volgen. Blijf thuis, ga niet naar buiten als het niet noodzakelijk is. Als het toch noodzakelijk is, houd dan 1,5 meter afstand. Voorkom verdere verspreiding van dit virus en blijf gezond.

Moge Allah onze vasten, gebeden en smeekbedes accepteren en gezonde Ramadan-dagen laten beleven.

Ramadan Moebarak.

Muhsin Köktas, Msc.

Voorzitter CMO