CMO-Persconferentie
Handleiding corona-proof maken van moskeeën
Rotterdam, 21-05-2020
In het kader van de richtlijnen en adviezen van het kabinet en het RIVM, is het ook voor de Nederlandse moskeeën spannend hoe men de activiteiten in en rondom de moskee afstemt op de geldende maatregelen, versoepelingen, veiligheid en gezondheid van de moskeebezoekers, -bestuurders en – vrijwilligers. Temeer omdat waarschijnlijk a.s. zondag het Eid–al-Fitr (ofwel Suikerfeest in volkstaal) wordt gevierd na het einde van de vastenmaand de Ramadan.
CMO heeft na overleg met verschillende partijen een handleiding/protocol opgesteld als werkdocument voor de plaatselijke moskeeën, waarin adviezen staan om op zo veilig mogelijke wijze voorbereidingen te treffen en de deuren te openen. Het bestuur van het CMO licht dit document graag verder toe tijdens een persconferentie, mede om verwarring te voorkomen dan wel weg te nemen onder de moslimgemeenschap nadat meerdere ‘protocollen’ de afgelopen dagen in omloop zijn gebracht.
Datum: 22 mei 2020
Tijd: 16.00 uur
Accommodatie: Juliana Plaza(voormalig Julianakerk)
Schalk Burgerstraat 217, 2572 TV Den Haag
Gezien de coronamaatregelen moeten we van tevoren weten wie aanwezig is tijdens de persconferentie. We vragen u vriendelijk om u aan te melden via een e-mailbericht of een telefoontje. ___________________________________________________________________
Voor meer informatie en aanmelding: voorzitter/woordvoerder Muhsin Köktas – 0638902532, mkoktas.cmo@gmail.com .